Kapocsközpont a családokért

Három helyszínen

Székesfehérvár
Móri út 16.
 
Szabadbattyán
Művelődési Ház
 
Sárszentmihály
Közösségi Ház
 
Telefon:
+36 30 511 3547

TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0226 számú pályázat megvalósítása "Kapocs Központ - a családokért" közösségfejlesztő összefogás és hálózat létrehozása, működtetése a Székesfehérvári Kistérségben


Küldetésünk

A társadalomért

Szeretnénk javítani a családról, a gyermekekről, a gyermekvállalásról alkotott általános szemléleten. Láttatni, hogy a család szerepe kulcskérdés, hiszen nem mindegy, hogy jól vagy rosszul működő családok építik fel társadalmunkat. Ahhoz, hogy jól működő társadalommá váljunk, első lépésként a családon belüli problémák feloldását tűztük ki célul. Olyan szolgáltatásokat ajánlunk a hozzánk fordulóknak, amelyek útmutatást adnak a gyermeknevelési kérdésekben, segítenek a szülők párkapcsolati, álláskeresési és munkavállalási nehézségeinek megoldásában.

A helyi családi közösségek és a befogadás fejlődéséért

Szeretnénk rávilágítani a család reprodukciós, szocializációs és pszichés védő funkcióira, és jelenlétünkkel, tanácsainkkal, programjainkkal támogatni a gyermekek egészséges szocializációját. Ezért olyan programokat ajánlunk a családokkal, ahol megoszthatják tapasztalatikat, és ahol szakemberek segítségével közösen találnak megoldást a családi nevelési helyzetek megoldására, a kiegyensúlyozottabb családi életre.

Mindezt olyan családok esetében is fontosnak tartjuk, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek. Tapasztalatink szerint az érintett családoknak nagy szükségük van a befogadásra, az elfogadásra és a támogatásra a lakókörnyezetükben.  Célunk, hogy az esetleg elszigetelten élő családok egymásra találjanak, és elősegítsük a társadalmi befogadás erősítését a helyi mikroközösségekben. Ezért az érintett családoknak elsőbbséget biztosítunk a szolgáltatások szervezésekor.

A jobb életminőségért

Abban bízunk, hogy tevékenységünkkel egyrészt hozzájárulunk a negatív demográfiai tendencia fékezéséhez, másrészt a családok élethelyzetének és életminőségének javításához Székesfehérváron, Szabadbattyánban és Sárszentmihályon. Célunk, hogy közvetítsük az anyaság, az élet védelmével, a gyermekvállalással kapcsolatos elköteleződések, és a családi életre nevelés alapvető értékeit.

Kapocs Központ – a családokért

 „Kapocs Központ – a családokért” elnevezéssel biztosítjuk összehangolt szolgáltatásinkat, és ennek keretében hozunk létre közösségfejlesztő hálózatokat Székesfehérváron, Szabadbattyánban és Sárszentmihályon.

Vissza

© 2012 | Kapocs Központ